Vaktherapie 

Op zoek naar een vaktherapeut?

Sally Cruiming is een geregistreerd vaktherapeut, gespecialiseerd in spel & theater. Neem direct contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Vaktherapie

Bij vaktherapie ligt de nadruk meer op het doen en ervaren en minder op het praten. Door gerichte oefeningen en werkvormen kun je jouw probleem/ problematiek onderzoeken en jouw emoties en gedachten daarbij vormgeven. Door de ervaringen die je bij deze werkvormen opdoet, werk je aan bewustwording en kun je nieuwe inzichten verwerven. Je kunt bijvoorbeeld leren om op andere manieren te reageren op situaties of gevoelens. Zo kun je nieuwe mogelijkheden ontdekken en vaste patronen doorbreken.

Theater, Drama & Spel

Dramatherapie is een behandelvorm voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met psychiatrische stoornissen en, of psychosociale problematiek. Doel in de therapie is om problemen op te heffen, te verminderen of wanneer het een blijvende beperking is, te accepteren en mee leren omgaan. Binnen dramatherapie wordt methodisch gewerkt met elementen die hun oorsprong hebben in het toneel en theater.

Doel van therapie

Het doel van dramatherapie is gevoelens leren kennen en passend te uiten. Ook het veranderen van negatieve gedachten of leren hoe je op verschillende manieren met je gedrag kunt omgaan, zijn doelen waaraan gewerkt kan worden. De therapie biedt ruimte om te oefenen met gedrag en leert je hoe je jezelf en de ander beter kunt begrijpen. Hierdoor kan de gewenste gedragsverandering plaats vinden. Samen met jou (en je ouders) wordt vastgesteld wat je wil leren.

Andere werkvormen

Naast de werkvormen uit het theater kunnen er ook allerlei andere vormen, technieken en methodes ingezet worden, zoals creatieve werkvormen, ontspanningsoefeningen, metaforen, lichaamswerk, visualisaties en systemische interventies.

 

 

Sally Cruiming – Registratienummer 110516
Lid van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB)

de Nederlandse Vereniging voor Drama Therapie (NVDT)
AGB Code zorgverlener: Op aanvraag
Beroepsaansprakelijkheids- en Beroepsrechtbijstand verzekerd bij de VvAA
Klachtenregeling via de FVB (www.vaktherapie.nl)

Contact met Trainplein

Voor een vrijblijvend gesprek of meer informatie:

Bel 06 24 92 92 24
Stuur een mail aan info@trainplein.nl.

KVK #78171652